Ribnica

 

 

 

Dragi župljani!

 

Hvala za vso Vašo pomoč in delo za ljudi, ki v teh letošnjih poletnih neurjih in v zadnjih dneh katastrofalnih poplavah resnično potrebujejo pomoč Karitas. Hvala za to solidarnost, za ta zgled konkretne krščanske ljubezni, ki se udejanja preko Vas.

Poplave zaradi obilnega deževja v prvih dneh avgusta so prizadele velik del Koroške in Podravja. Poplavljenih je nešteto stanovanjskih objektov – hiš. Mnogi so ostali brez vsega ali pa imajo poškodovano, poplavljeno tisto, kar so skozi leta z veliko težavo in odpovedmi gradili. Voda je poškodovala bivalne prostore, uničila ozimnico, peči, električno inštalacijo,… Moramo pomagati. Moramo pokazati, da v tej stiski niso ostali sami.

Že v naprej se Vam zahvaljujemo za vso pomoč in pripravljenost pomagati.

Na Karitas si prizadevamo, da bi pomagali tistim, ki so najbolj ranljivi - starejšim, bolnim, družinam z otroki, ki so ostali brez strehe nad glavo. Do sedaj smo prejeli že veliko prošenj za pomoč pri čiščenju in obnovi domov in verjamemo, da bomo s skupnimi močmi lahko postavili stvari na bolje.

Vabimo vse, ki lahko in želijo pomagati, da se nam pridružite.

Vaše naloge bodo predvsem:

  • Pomoč pri čiščenju poplavljenih domov.
  • Podpora pri odpravljanju škode, ki so jo povzročila neurja in poplave.
  • Pomagati z zagotavljanjem temeljnih potrebščin, kot so hrana in oblačila, kjer je to potrebno.

Organizirali bomo ekipe prostovoljcev, ki bodo delovale glede na trenutne potrebe in prioritete. Aktivirani boste glede na potrebe na terenu.

  • Zagotavljanje prve humanitarne pomoči v obliki hrane, oblačil in higienskih potrebščin – čistilzbiranje ter posredovanje na ogroženo področje – kontakt in koordinacija – Florjan (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; 070 636 286).
  • Zbiranje prepotrebne finančne pomoči za takojšen nakup, ter posredovanje na ogroženo področje in priprava na II. fazo pomoči – pomoč tistim, ki so utrpeli največjo škodo in so poleg tega še socialno ogroženi. Na tem mestu se obračamo na Vas in vse dobre ljudi za pomoč s finančnimi sredstvi. Sledimo vabilu slovenskih škofov. Vsi, ki bi želeli takoj darovati, lahko pokličejo na Nadškofijsko karitas Maribor, tel.: 0590 80 350 oz. pišejo: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nakažejo pomoč na spodaj izpisan TRR:

Pomoč prizadetim družinam in posameznikom v poplavah zbiramo na računu NŠKM:

SI56 6100 0001 7036 942

Namen nakazila: Neurja 2023

Referenca/sklic: SI00 292030

Koda namena: CHAR, plačilo v dobrodelne namene

Hvala za vso pomoč. Zavedamo se, da brez Vaše pomoči Karitas v naši nadškofiji ne bi zmogla toliko dobrega storiti. Še enkrat hvala za to povezanost in zgled solidarnosti. Bodimo povezani z vsemi, ki so bili prizadeti v teh poplavah tudi v molitvi in naj priprošnja bl. A. M. Slomška varuje vse, ki se na takšen in drugačen način borijo s posledicami te vodne ujme.

 

 

Branko Maček

predsednik

                   Božidar Bračun

                   generalni tajnik